THAI FOTMASSASJE

Hensikten med Thai fotmassasje er å stimulere indre organer. Den er utviklet fra andre orientalske massasjeteknikker og har elementer av Shiatsu, Fotsoneterapi, Kinesisk massasje og yoga. Det er opprinnelig en massasje som involverer strekking og massasje for å fjerne energiske linjer. Hensikten med vår fotmassasje er først og fremst og:

  • Redusere tretthet og spenning
  • Forbedre sirkulasjonen
  • Avslappe både kroppen og sinnet

Den kan også utføres med stokk for å stimulere reflekspunkter på føttene som samsvarer med de indre organene i kroppen.

Har du spørsmål om våre massasjeteknikker så ikke nøl med å spørre.

TRADISJONELL THAIMASSASJE

Tradisjonell thaimassasje har blitt praktisert i sin nåværende form i minst 2000 år. Den er medlem av hele familien orientalsk kroppsbehandling, som er basert på teorien om den indre energistrømmen og energibalansen i all helse og helbredelse.

Andre medlemmer av denne familien er blant annet den kinesiske massasje-formen tui na, accupressur og manipulering, indisk ayurvedisk massasje og den japanske massasjeformen shiatsu.

Både tui na og ayurvedisk massasje er over 4000 år gamle, og det er i disse systemene at thaimassasjen har sine røtter. Den indiske yogainnflytelsen er meget tydelig i denne enestående formen for massasje som thaikropps-behandling er.

Dette gjelder i mindre grad den ytterst disiplinerte behandlingsmåten for energikanalene som kalles for Sen. Sen kan sammenlignes med det kinesiske meridian systemet.

Første dokumentasjonen på behandling av Sen er 2300 år gamle dokumenter. Den aller første vestlige nedtegnelsen om thailegekunsten ble gjort av den franske diplomaten Simon de la Loubere i 1690. Han skriver «Hvis et menneske er syk i Siam, får vedkommende en som er dyktig i faget, til å elte hele kroppen, legge seg på den syke kroppen og tråkke ham under føttene.»

SENLINJENE

Senlinjene er den tradisjonelle thaimassasjens svar på det meridianske systemet som kinesiologer, akupunktører og Tradisjonell kinesisk medisin.

Thai medisinens teori er at kroppens vitale livsenergi strømmer langs Senlinjene. Denne energien gir kraft til alle fysiske, psykiske og følelses-messige prosesser, og disse fungerer bare normalt hvis energiforsyningen svarer til behovet. Kineserne kaller denne energien Qi, og inderne kaller den Prana. Enhver ubalanse eller blokkering i denne energiforsyningen kan forårsake smerter og sykdom. Når organismen fungerer godt og energifor-syningen er balansert, føler man seg lykkelig, avslappet, energisk og fri for stivhet og smerter.
Det sies å være 72.000 tusen Senlinjer i kroppen, men thaimassasje konsentrerer seg om de 10 viktigste sen kanalene. En omhyggelig påføring av trykk langs disse linjene bidrar til å frigjøre eventuelle energi blokkeringer og stagnasjon.
Når man trykker på og tøyer musklene, blir de mer mottakelige for denne strømmen. I læren om Sen linjene er det også mye informasjon man finner igjen behandlingsformer som Reiki, Kinesologi, Akupunktur og trening/behandlingsformen Taiil Chi.